Avatar

Innovatie op wereldschaal 

Een bijzonder innovatieverhaal dat ik bij Cisco meemaakte gaat over een traject dat een aantal jaar heeft geduurd. Een traject dat leidde tot de heilige innovatiegraal: een oplossing die compleet nieuw was voor Cisco, voor onze opdrachtgever én voor de gehele sector; in dit geval de olie- en gasindustrie. 

Meer dan dozen schuiven
Het verhaal begint drie jaar geleden, toen ik Managing Director Oil & Gas Cisco Global was en verantwoordelijk voor al onze strategische klanten in de olie- en gasindustrie. In die tijd leverde Cisco producten aan deze specifieke opdrachtgever – een wereldwijd opererende energiemaatschappij – en dat was dat. We werden dan ook gezien als een dozenschuiver. Een relatie tussen hen en Cisco was er nauwelijks en kwam niet uit boven het ‘supplier-niveau’. Op strategisch niveau was er al helemaal geen contact. We behoorden ook niet tot de ecosysteem-leveranciers, de ‘elitepartners’ van het olie- en gasconcern. Dat moest veranderen, vond ik: óf op een andere manier samenwerken, óf ermee stoppen.

Lees de opinie van Marcel Cappetti verder op Executive People

 

Originally Posted at: https://emear.thecisconetwork.com/site/content/lang/nl/id/7927