Avatar

 

Verkiezing 'slimste binnenstad' van Nederland

Voor het tweede jaar op rij gaan wij op zoek naar de ‘Slimste Binnenstad van Nederland’. Aan de hand van een Smart City Self Assessment en Smart City indicatoren bepalen we de Slimste Binnenstad van Nederland voor twee categorieën: ‘Slimste Project’ en ‘Slimste Visie’. Elke deelnemende stad krijgt het Smart City Self Assessment. Hiermee krijgt de stad inzicht in de fase waarin haar Smart City ontwikkeling zich bevindt en input voor een Smart City roadmap.

Gedurende de komende maanden zullen per categorie drie finalisten gekozen worden voor ‘Slimste Project’ en ‘Slimste Visie’. De gemeenten van deze steden krijgen vervolgens bezoek van een deskundige jury die hen uitgebreid zal ondervragen om de winnaar te bepalen.

Een verkiezing vereist een solide vergelijking tussen kandidaten. Voor de verkiezing van Slimste Binnenstad van Nederland zijn stadsdata, op feiten gebaseerde weergave hoe het gaat met de stad, de grondstof om te vergelijken. Een werkgroep, onder leiding van Geonovum, werkt aan gestandaardiseerde stadsindicatoren om deze vergelijking mogelijk te maken. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van CBS, Kadaster, ministerie van IenM, NEN, PBL, RIVM, TU Delft en de gemeentes Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam.

Eind september wordt de winnaar tijdens het congres ‘Slimste Binnenstad van Nederland’ bekend gemaakt. Vorig jaar kwamen Utrecht (slimste visie) en Breda (slimste project) als winnaars uit de bus. Zijn zij dit jaar in staat hun titel te verdedigen?

De verkiezing wordt georganiseerd door Smart Data City met als hoofdsponsoren Cisco en Intel, medesponsoren Ziut, eProceed, Oracle, CIRC en ondersteund door CBS, NEN, Kadaster, RIVM en Geonovum.

Voor het laatste nieuws en nominatie van de gemeente kunnen geïnteresseerden terecht op slimstebinnenstad.nl en Twitter. De verkiezing staat open voor alle steden van Nederland die willen weten hoe slim ze al zijn. De aanmeldingsperiode sluit op 30 juni 2016.

 

Voor meer informatie over de verkiezing, kunt u contact opnemen met:

Hans Nouwens, Smart Data City, T: 06-2185 4461

Rob de Wildt, Cisco

Originally Posted at: https://emear.thecisconetwork.com/site/content/lang/nl/id/5529