Avatar

Sammanfattning

 • Cisco anordnar eventet ’Future Cloud’ för att visa upp nya innovationer för hybridmolnet
 • Cisco presenterar sin banbrytande hybrida dataplattform för det kommande årtiondet – Cisco UCS® X-Series, drivet av Cisco Intersight™

SAN JOSE, 2 juni 2021 — Cisco (NASDAQ: CSCO) visar idag upp nya lösningar för att hjälpa kunder snabba upp sin digitala transformation när de flyttar mer och mer resurser till molnet.

Den hyper-uppkopplade och utspridda värld vi lever i idag är mer beroende av molnet än någonsin tidigare, och IT-ansvariga står inför utmaningen att erbjuda medarbetare en optimal digital arbetsmiljö, oavsett var och när de behöver arbeta. Till följd av detta övergår verksamheter till en molnbaserad driftsmodell som bygger på hög hastighet, insikt och kontroll, för att överbrygga den växande spridningen av applikationer, användare och administratörer.

Cisco har gjort strategiska investeringar för mångmiljardbelopp under de senaste sex åren för att stötta kundernas ambitioner inom hybridmoln, och erbjuder idag marknadens mest kompletta lösningar för observerbarhet och nätverksanalys för applikationer, internet och molnet. Idag presenterar man en mängd nya lösningar i samband med det digitala eventet ’Future Cloud’.

“Användarupplevelse är nyckeln till framgång i en digital värld. Vi fokuserar på att ge tekniker handlingskraft att på ett säkert sätt leverera den bästa möjliga upplevelsen av applikationer. Bara Cisco kan erbjuda de hybridmolnlösningar, den observerbarhet, de insikter och den automation som är nödvändiga för att vara verkligt ’cloud smart’”, säger Todd Nightingale, SVP och GM, Cisco Enterprise Networking and Cloud.

De nya lösningarna för hybridmoln som lanseras idag:

 • Hybrid Cloud Operations:
  • Cisco UCS® X-Series: Ciscos Unified Computing System (UCS) används I datacenter av fler än 50 000 kunder världen över. Systemet är det första i sitt slag, helt integrerat med Cisco InterSight och designat för hybrid IT-drift från och mellan moln. Det kombinerar marknadsledande rack- och bladservrar med den revolutionerande UCS X-Fabric-teknologin och är byggt både för dagens workloads och för att kunna hantera de kommande tio årens innovation inom processorteknologi, acceleratorer och uppkoppling.
  • Intersight Cloud Orchestrator: Ett low-codebaserat, lättanvänt ramverk för automation som förenklar komplexa arbetsflöden, så att IT-ansvariga enkelt kan orkestrera infrastruktur ocharbetslaster, och snabba upp leverans av tjänster.
  • Intersight Workload Engine: En kraftfull platform för moderna arbetslaster skapade för molnet. Den bygger på öppen källkod på en grund av Kubernetes och KVM, och använder container-anpassad virtualisering och fungerar som ett operativsystem för Cisco Hyperflex, med konsekvent SaaS-administration.
  • Cisco Service Mesh Manager: En ny extension till Intersight Kubernetes Service, som erbjuder djup observerbarhet och förenklad administration, genom policybaserad säkerhet och intuitiv visualisering av tjänster, både on-prem och i molnet.
  • Cisco Cloud ACI: Tillgängligt i AWS, Azure idag och i Google Cloud Platform under hösten 2021. Den sammanhållna policy- och driftsmodellen minskar drastiskt kostnader och komplexitet för att administrera hybrida och multicloud-baserade miljöer.
 • Observerbarhet och insights:
  • ThousandEyes:Analysverktyget integreras nu med Cisco Catalyst 8000 Edge Series för SD-WAN och Cisco Nexus 9000 datacenterswitchar för att ge kunder värdefulla insikter om nätverkets tillstånd och prestanda, över alla punkter i WAN-nätverket mellan användare och applikation.
  • Nexus Dashboard Orchestrator är ett enhetligt gränssnitt för att konfigurera och hantera policies över olika ACI-siter, AWS- och Microsoft Azure-regioner, samt i höst, till Google Cloud Platform.

Customer Experience (CX)-tjänster för molnet

 • CX Business Critical Services for Cloud erbjuder rådgivningstjänster och expertis kring optimering av digital transformation, inom arkitektur, driftsättning och säkerhet.
 • CX Intersight Workload Optimizer Services förbättrar resurshanteringen för molnapplikationer.
 • CX Advanced Services for ThousandEyes and SD-WAN ger den bästa applikationsupplevelsen för molnlösningar med design och integration på hög nivå, för att minska komplexiteten i projekt, och snabba upp transformation.
 • Custom Quick Start Solutions tillhandahåller tjänster för end-to-end-automation och infrastructure-as- code (IaC).

Citat:

”När verksamheter nu blir allt mer beroende av molnapplikationer över flera moln blir driften av dessa hybrida miljöer överväldigande komplicerad. IT-teamen måste övervaka och optimera applikationsupplevelser i samarbete med utvecklarna. IT-chefer bör se på Ciscos senaste innovationer inom hybridmoln som ett djärvt steg av en molnneutral aktör, som möjliggör och hjälper kunder med deras utmaningar. De gör detta genom att erbjuda hybridmolnlösningar, vilket i sin tur gör det lättare att implementera molnstrategier, säger Stephen Elliot, Program Vice President, I&O, Cloud Operations och DevOps, IDC.

“Cisco har varit en värdefull partner vid lanseringen av Rakuten Mobils molnanpassade mobilnät i Japan. Genom att dra nytta av Ciscos högpresterande 100G och 400G Nexus-molninfrastruktur, samt av nätverksautomation och observabilitet, är vi på väg mot vårt mål att inte bara leverera den bästa mobilupplevelsen för våra kunder i Japan, utan också för kunder globalt inom telekom, näringsliv och offentlig sektor, genom Rakuten Communications Platform”, säger Tareq Amin, Chief Technology Officer, Rakuten Mobile.