Avatar

För mer inkluderande mötesupplevelser

Nyhetssammanfattning:

  • Med början denna månad kan Webex-kunder uppleva en förhandsversion av realtidsöversättning från engelska till fler än 100 språk
  • Webex AI-drivna realtidsöversättning ger mer inkluderande samarbete genom virtuella mötesupplevelser
  • Webex-innovationerna banar väg för realtidsöversättning mellan andra språk

Att ta bort språkbarriärer är ett viktigt steg mot att möjliggöra en sant global, hybrid arbetsmarknad. Till hjälp har Cisco idag presenterat en förhandsversion av företagets funktion för realtidsöversättning, vilket också kraftigt utökar språkbiblioteket från drykt tio till över 100 språk, från armeniska till zulu. Som del av den nya Webex-plattformen kan verksamheter nu erbjuda medarbetare en mer inkluderande, sömlös samarbetsupplevelse, vilket är viktigt för att uppfylla behoven hos en arbetsmarknad som är mer globalt utspridd än någonsin tidigare.

Användare kan skräddarsy sin mötesupplevelse i Webex genom att snabbt och enkelt välja vilket spark man föredrar, både från världsspråk som arabiska, holländska, franska, tyska, japanska, mandarin, ryska eller spanska, eller ett brett urval av lokala språk, däribland svenska, danska, norska, finska och isländska.

Språkbarriärer är ett av de största hinder i global affärsverksamhet. Genom lösningen kan användare delta i möten fullt ut, team kan kommunicera mer effektivt och nya möjligheter öppnas för verkamheter att skapa en mer global arbetsstyrka. Det finns även kostnadsfördelar. I en ny rapport från Metrigy om intelligenta virtuella assistenter konstaterades att 24 procent av alla möten som genomfördes I USA hade deltagare som inte hade engelska som första spark, och att översättningstjänster från tredje part, och fler än hälften av dessa använde tredjepartstjänster för översättning till en genomsnittlig kostnad av 172 USD, circa 1 450 kronor, per möte. Med inbyggt språkstöd blir det möjligt att kraftigt minska, eller till och med ta bort, dessa kostnader.

”De inkluderande tjänsterna i Webex bidrar till att skapa en rättvis spelplan för användarna, oavsett faktorer som vilket språk de talar eller var i världen de befinner sig. Att erbjuda global realtidsöversättning är ännu ett steg mot att förverkliga Inclusive Future, en inkluderande framtid, och en viktig del av det arbetet är att underlätta kommunikation och samverkan mellan olika grupper. AI-teknologi spelar en central roll i att leverera det sömlösa samarbete, det smarta hybridarbete och de intelligenta kundupplevelser som Cisco är kända för att erbjuda”, säger Jeetu Patel, SVP och GM Security & Applications på Cisco.

Tillgänglighet
Real-Time Translation blir tillgängligt i Webex som en förhandsversion denna månad och kommer att bli möjligt att beställa för alla kunder i maj.

Alla dialekter omfattas inte av översättningen.

 Mer information: