Avatar

Cisco visar upp en våg av Webex-innovation på WebexOne 2020 för att erbjuda smart och sömlös samverkan för framtidens hybrida arbete

Nyheterna i sammanfattning:

  • En helt ny Webex-app för möten, meddelanden och samtal med massor av nya funktioner.
  • Tre helt nya enheter, Webex Desk, Webex Camera och Webex Desk Hub.
  • Webex App Hub, ett förstklassigt ekosystem för appar som bland annat innehåller förbyggda integrationer mot Box, Dropbox, Salesforce, ServiceNow, MIRO samt Workplace for Facebook.

I samband med eventet WebexOne den 8-9 december har Cisco idag visat upp en mängd nya funktioner och produkter för samarbetsplattformen Webex, med det gemensamma målet att ta upplevelsen för användare och kunder till en ny nivå.

De nya innovationerna visas upp i ett sammanhang där företag världen över förbereder sig för framtidens “hybrida” arbetsplatser – där medarbetare i större utsträckning rör sig mellan den traditionella kontorsmiljön och distansarbete i större utsträckning, även den dag 2020 års pandemi är över. Cisco har byggt en konkret vision av hur teknologi kan bidra till att förverkliga den framtiden, vilket speglas i de nya funktionerna och produkterna.

 Nya Webex

Nya Webex som finns tillgänglig för kunder världen över från och med idag, innebär en enda, sammanhållen applikation för att koppla ihop sig och kommunicera med andra människor via möten, samtal och meddelanden. Fler än 50 nya innovationer finns i plattformen, som bygger på Ciscos solida grund av säkerhet och dataintegritet.

Några av funktionerna är:

  • Brusreducering och talförstärkning för att minska störningar från exempelvis tangentbord eller prasslande papper
  • Transkribering och autogenererade undertexter för att göra det enklare att ta anteckningar
  • Talstyrt skapande av highlights och action points via Webex Assistant
  • Nya anpassningar av mötesskärmen
  • Webex Huddle – starta snabbmöten med ett enda klick
  • AI-drivna funktioner som hjälper användaren hitta information snabbt och prioritera meddelanden

De funktionerna finns på plattformen från och med idag. Under de närmaste månaderna kommer Cisco också att lägga till ännu fler nyskapande innovationer till nya Webex; däribland realtidsöversättning mellan nio olika språk, möjligheten att spegla ett fönster på datorskärmen som dynamisk bakgrund, exempelvis en presentation, och rörelsestyrda reaktioner – ett enklare sätt att ge “tumen upp” till en uppskattad presentation. Inspelningar av möten och transkriberingar kommer att sparas automatiskt i nya Webex för enkel åtkomst och delning.

Nya Webex-enheter

Även de nya produkterna är skapade för att uppnå största möjliga nytta av funktionerna i Webex App. Tre produkter visas upp för första gången i samband med Webex One:

Webex Desk Camera: En USB-ansluten kamera fullmatad med smarta och unika funktioner, exempelvis ansiktsigenkänning och rörelsestyrning – exempelvis för att aktivera och avaktivera mikrofonen med en enkel gest.

 Förhandstitt – Webex Desk Hub: Webex Desk Hub gör det möjligt att enkelt göra valfri arbetsyta personligt anpassad, även om man är i en miljö utan fasta arbetsplatser. Utöver högkvalitativ video- och samtalskvalitet kan man enkelt ansluta alla enheter man behöver för arbetet – sin egen kamera, sitt headset, sin skärm, sin laptop eller sin mobil, och få en konsekvent upplevelse för att kunna fokusera på att få jobbet gjort. Webex Desk Hub låter användaren reservera en skrivbordsplats med autentisering via laptop, mobil, eller ditt passerkort. Webex Desk Hub är ingen vanlig hotdesking-enhet – den är byggd för ett nytt sätt att arbeta.

Förhandstitt – Webex Desk: 

Precis som “storasyskonet” Webex Desk Pro, låter Webex Desk användaren skapa engagemang med sin publik genom att använda presentationer eller videor som bakgrund medan man presenterar, en funktion vi kallar “immersive presenter”. Den är konkurrenskraftigt prissatt som en allt-i-ett-enhet, med smarta funktioner som efterfrågas av manga användare, som brusreducering, virtuella bakgrunder och ansiktsigenkänning. Med integrerad kamera, mikrofon och högtalare av hög kvalitet är den enkel att komma igång med – det är bara att använda den som primär skärm och koppla upp sig mot valfri mötestjänst.

Webex App Hub

App Hub kommer att göra det enkelt för användare att hitta och använda integrationslösningar i en Webex-miljö, och utan problem lägga till och samverka med tredjepartsapplikationer utan att lämna Webexmiljön. Det är också en hjälp för IT-ansvariga som vill kunna driftsätta integrationer över hela verksamheten. Vid lanseringen innehåller Webex App Hub förbyggda integrationer mot Box, Dropbox, Salesforce, ServiceNow, MIRO, Mural, samt Workplace for Facebook.

“Ciscos uppdrag är att driva fram en inkluderande framtid, och samarbetsteknologi spelar en kritisk roll i att jämna ut spelplanen så att alla kan delta i den globala ekonomin, oavsett plats, språk och personlighet. Därför är vår drivkraft att erbjuda en Webex-upplevelse som är tio gånger bättre än att träffas fysiskt – och samtidigt göra fysiska möten tio gånger bättre. Webex möjliggör ett skifte mot hybridarbete där platsen blir mindre viktig för vem som anställs. Det öppnar upp den globala ekonomin och ger alla en plats vid bordet, oavsett var bordet befinner sig. Vårt team känner starkt för att  förverkliga den visionen, som ligger till grund för varje produkt vi bygger, varje kodsekvens vi skriver, och varje funktion vi skapar”, säger Jeetu Patel, SVP & GM, Security & Applications, Cisco.

 Mer information: