Avatar

SAN JOSE, 29 april 2019 – Cisco presenterar idag nya, innovativa lösningar som hjälper kunderna att ta klivet in i en ny trådlös tidsålder. Wi-Fi 6 (802.11ax), den nya standarden för Wi-Fi-nätverk, flyttar gränserna vad som är möjligt för företag – och är inträdesporten för en ny era av trådlösa upplevelser, drivna av miljarder uppkopplade enheter. Cisco utökar också ytterligare marknadens mest omfattande utbud av nätverksprodukter för företag genom en specialbyggd campus core switch, avsedd för nätverkshantering i molnet. Genom att koppla samman av kraftfull automations- och analysmjukvara med ett komplett utbud av nästa generations switchar, accesspunkter och campus-controllers, möjliggör Cisco branschens enda end-to-end-ekosystem för wireless first-arkitektur.

De nya standarderna för trådlös kommunikation, Wi-fi 6 och 5G, bygger på samma grundläggande innovationer och kommer att förändra hur människor och verksamheter ser, upplever och interagerar med omvärlden. De är inte bara betydligt snabbare än föregångarna – Wi-Fi 6 levererar upp till 400 procent högre prestanda och är mer effektiv i miljöer med många samtidiga uppkopplingar, exempelvis konferensrum, föreläsningssalar eller idrottsarenor. Standarden erbjuder också kraftigt minskad latens vilket möjliggör nya use cases. Wi-Fi 6 är också mindre strömkrävande och ger därför en bättre användarupplevelse på batteridrivna enheter som smartphones.

Idag presenterar Cisco ett antal produkter och partnersamarbeten, i syfte att ge verksamheter möjlighet att ta tillvara på möjligheterna.

Accesspunkter för Wi-Fi 6: Nya åtkomstpunkter i produktfamiljerna Catalyst och Meraki går bortom den nya Wi-Fi 6-standarden i sig. Med specialbyggda, programmerbara chipset och tillgång till branschledande analysfunktioner bidrar Ciscos senaste accesspunkter till ett både smartare och säkrare trådlöst nätverk. De är också ”flerspråkiga”, och kan kommunicera med flera IoT-protokoll, inklusive BLE, Zigbee och Thread.

Core Switch för Campus-nätverk: Coreswitcharna i Catalyst 9600-serien sätter en ny standard för lyckad nätverksdrift, och binder ihop trådat och trådlöst utan sömmar. De nya switcharna är uppföljare till Catalyst 6000 – den mest framgångsrika nätverksprodukten i internets historia – med målet att utgöra hörnstenen i nästa generations enterprise-nätverk.

Nya resurser för utvecklare: Cisco DevNet presenterar ett nytt trådlöst utvecklingscenter, byggt för att stödja utvecklare som skapar applikationer för en trådlös tidsålder. Cisco Catalyst- och Meraki-plattformarna, såväl trådlösa som trådbundna, är öppna och programmerbara hela vägen ner till chipset-nivå, vilket ger utvecklare möjlighet att skapa trådlösa applikationer som förändrar spelplanen.

Nya partnersamarbeten: Inför lanseringen av accesspunkterna har Cisco genomfört tester av interoperabilitet tillsammans med Intel och Samsung för att förebygga de luckor som är oundvikliga vid introduktionen av en ny standard. Samsung, Boingo, GlobalReach Technology, Presidio och andra aktörer ansluter sig också till det Cisco-ledda Open Roaming-projektet för att lösa en av dagens största trådlösa utmaningar. Konsortiets mål är att göra det lättare att smidigt och säkert hoppa mellan Wi-Fi- och LTE-nätverk och driftsätta offentlig Wi-Fi.

”Varje utvecklingssteg inom uppkoppling har fört med sig en våg av innovation. 5G och Wi-Fi 6 representerar en ny era”, säger David Goeckeler, EVP och General Manager, Networking and Security Business, på Cisco. ”Utvecklare arbetar redan med att skapa nästa generations trådlösa upplevelser. Med miljarder enheter anslutna till nätverket kommer denna tillväxt att skapa en aldrig tidigare skådad komplexitet för IT. Cisco bygger en nätverksarkitektur med flera domäner för att minska komplexiteten för IT, och ge ansvariga möjlighet att uppnå sina innovationsmål.”

Wireless first, dataoptimerat och drivet av molnet

Under de senaste två åren har Cisco byggt upp sin nätverksportfölj för att förbereda kunderna för morgondagens utmaningar. Ciscos nya accesspunkter och campus-switch är avsedda för avsiktsbaserade nätverk, understödda av automatisering och analysverktyg.

Vad är det vi vill uppnå?

Wi-Fi 6 och 5G utgör en enorm möjlighet, men kräver att verksamheter tar itu med stora utmaningar. Idag är arbetsplatsen där vi råkar befinna oss när vi jobbar. Användarna är beroende av mobila upplevelser och förväntar sig konstant tillgänglighet. För att möta dessa krav måste nätverket vara:

  • Wireless first: Idag är mobilteknologi det som driver ekonomisk tillväxt. Den gör det lättare för medarbetare att samarbeta, för shoppare att shoppa, för studenter att studera – oavsett var man är. För att kunna leverera en uppkopplad upplevelse i världsklass, får man inte stirra sig blind på Wi-Fi utan se hela bilden – och skapa den fullständiga end-to-end-upplevelsen. Med en strategi som lägger tonvikt vid säkerhet, tillförlitlighet och prestanda.
  • Drivet av molnet: Molnet gör det möjligt att skala upp sin it-miljö på en tidigare otänkbar nivå. Cisco använder molnet för att leverera nya innovationer snabbare. Molnet hjälper också IT-verksamheten att gå från reaktivt arbete till proaktivt och strategiskt, genom stöd av en global bank av kunskap och best practices. Problem ska lösas innan de uppstått – åtminstone innan de påverkar användarna.
  • Dataoptimerat: De enorma mängder datapunkter som finns i nätverket sätter användarna, deras upplevelse och deras sårbarheter i ett sammanhang. Med kraftfulla analysverktyg i ryggen är det möjligt att vi skapa nya lösningar som optimerar IT-verksamheten, stöder affärsbeslut, erbjuder innovativa säkerhetslösningar och skapar kundengagemang på mer effektiva sätt.

Tillgänglighet, tjänster och resurser för utvecklare
De nya accesspunkterna i Meraki- och Catalyst-serien går att beställa idag

Cisco Customer Experience för trådlöst och switchar kan hjälpa kunderna att effektivt migrera, implementera, driftsätta och säkert hantera nästa generations avsiktsbaserade nätverkslösningar. Detta gör att kunderna kan uppnå snabbare innovation, vara konkurrenskraftiga, skapa mer värde och uppnå snabbare avkastning på investeringarna.

Mer information
Blogg: Unplugged and Uninterrupted: What’s Driving Networking Today (Scott Harrell)
Blogg: Your Catalyst for the Past, Present, and Future (Sachin Gupta)
Blogg: Evolving the Wireless Experience…Again (Todd Nightingale)
Blogg: OpenRoaming: Automatic and Seamless Roaming Across Wi-Fi 6 and 5G (Matt MacPherson)
Video: Customers need to be wired for wireless the emergence of 5G and Wi-Fi 6 (Sachin Gupta)
Video: Wi-Fi 6 improves bandwidth, client density to drive wireless future (Todd Nightingale)

 

Om Cisco

Cisco är det världsledande IT-företaget som har fått Internet att fungera sedan 1984. Våra medarbetare, produkter och partner hjälper samhället att säkert koppla upp och fånga morgondagens digitala möjligheter idag. Upptäck mer på http://www.cisco.se och följ oss gärna på Twitter på @CiscoSE

 

Presskontakt
Mattias Källman
mattias.kallman@axicom.com
+46 760 28 92 70