Avatar

På Cisco Live i Barcelona presenterar Cisco idag flera nyheter för företagets datacenterarkitektur. Mjukvarudefinierade plattformen ACI (Application Centric Infrastructure) integreras med Microsoft Azure och Amazon Web Services (AWS) molnlösningar. Och Ciscos hyperkonvergerade system HyperFlex uppgraderas för att leverera datacenterfunktionalitet till hela verksamheten – oavsett om den är spridd på olika geografiska platser.

Man kan säga att vi plockar bort ”center” ur ordet datacenter. För oss är det en självklarhet att företag och organisationer ska ha möjlighet att digitalisera med nya verktyg och tjänster baserat på verksamhetsbehov snarare än vad teknologin tillåter. Idag gör vi det enklare för våra kunder att jobba med sin data där den finns och behövs – oavsett molnlösning och datacenter, eller vilken gren av verksamheten det handlar om.” säger Greger Jerlehagen, Datacenteransvarig Cisco Sverige.

Idag presenterar Cisco att ACI integreras med både Microsoft Azure och AWS miljöer för Infrastruktur som Tjänst (IaaS). Det innebär bland annat att ACI-användare får samma inbyggda säkerhet och möjlighet att jobba med automatisering samt central policyhantering även i de publika molnmiljöerna.

Våra kunder som använder ACI är vana att ha full visibilitet, hög säkerhet, enkel hantering och automatisering i sina datacenter-nätverk. När vi nu ansluter publika moln som Microsoft Azure och AWS förväntar man sig samma möjligheter, och det gör vi möjligt i och med nyheterna i ACI.”, säger Greger Jerlehagen.

ACI är Ciscos avsiktsbaserade nätverkslösning för datacenter som kopplar samman och integrerar virtuella miljöer med traditionella fysiska serverplattformar till en gemensam plattform med ett överskådligt gränssnitt. Förenklat är det en lösning som gör hanteringen av nätverket enklare, med visibilitet och möjligheter till automatisering.

Uppgradering av HyperFlex

Cisco uppgraderar företagets hyperkonvergerade lösning HyperFlex så att man kan hantera applikationer och smarta tjänster samt analysera data ute i alla olika delar av verksamheten. Uppgraderingen innebär att det nu går att dra nytta av datacentrets fulla kraft och potential i alla delar av verksamheten, vilket blir möjligt genom en ny flexibel skalbarhet och stöd för en enkel användning av molnbaserade system.

Vi ser en växande efterfrågan av datakraft ute i verksamhetens olika delar på svenska företag. Bland annat är det expansionen av IoT-lösningar som driver behovet. IoT-lösningarna samlar in mycket data som behöver analyseras, och idag behöver hanteringen av data påbörjas närmare informationskällan istället för att skickas till ett centralt datacenter eller publikt moln. Med dagens uppgradering av HyperFlex ökar vi företagens flexibilitet var och när de behandlar sin data” säger Greger Jerlehagen.

HyperFlex är ett hyperkonvergerat system, som förenklat är en teknik där man samlar alla resurser i datacentret (servrar, nätverk, lagring) och hanterar det som en helhetslösning. Detta förenklar hanteringen av datacenter, installationer och felsökningar.

I Sverige har vi många kunder som till exempel har verksamheten spridd på flera olika orter och där man kanske inte har IT-personal och resurser på alla enskilda platser. Då är HyperFlex perfekt eftersom systemet kan hanteras centralt men samtidigt erbjuder datakraft och lagring ut i verksamhetens alla delar.” säger Greger Jerlehagen.

På Cisco Live i Barcelona presenterar Cisco också nyheter för CloudCenter som gör det enklare med livscykelhantering av olika applikation i molnlösningar samt nya affärsavtal för hur kunder kan köpa datacenterarkitektur.

Läs mer om alla nyheter från Cisco Live i Barcelona i det amerikanska pressmeddelandet.

 

Om Cisco

Cisco är det världsledande IT-företaget som har fått Internet att fungera sedan 1984. Våra medarbetare, produkter och partner hjälper samhället att säkert koppla upp och fånga morgondagens digitala möjligheter idag. Upptäck mer på http://www.cisco.se och följ oss gärna på Twitter på @CiscoSE

 

Presskontakt
Mattias Källman
mattias.kallman@axicom.com
+46 760 28 92 70