Avatar

Avsiktsbaserade nätverk är intelligenta nätverk som utgår från verksamhetens behov med förmåga att automatiskt anpassa och utveckla sig. Detta blir nu tillgängligt för fler när Cisco utökar utbudet av switchar i Catalyst-familjen. 

Cisco LAS VEGAS, NV, Cisco Partner Summit—13 november, 2018

Förra året skedde ett betydelsefullt genombrott inom företagsnätverk när Cisco introducerade avsiktsbaserade nätverk. Till skillnad från ett traditionellt nätverk är avsiktsbaserade nätverk intuitiva och har förmåga att automatiskt lära sig, utveckla sig och förbättra sig, med helt nya möjligheterna att anpassa nätverk efter affärsbehov.

Ciscos avsiktsbaserade nätverk introducerades genom lanseringen av en ny familj av nätverksswitchar (Catalyst 9000). Dagens nyhet är att Catalyst-familjen nu utökas med en switch för mellansegmentet (Catalyst 9200) samt nytt stöd för trådlösa nätverk. Detta innebär att avsiktsbaserade nätverk blir tillgängligt för fler, eftersom såväl fysiska trådade nätverk som trådlösa nätverk av alla storlekar nu kommer att omfattas.

”Vi är glada att kunna erbjuda den fulla kraften i Ciscos avsiktsbaserade tjänster till alla. Vi vill utrusta IT-avdelningen med de verktyg de behöver för att automatisera och kontrollera nätverket från sändare till mottagare. Vår utökade Catalyst 9000-katalog låter kunderna göra detta, inte bara för större fysiska nätverk, men även för trådlösa nätverk eller enklare nätverksförgreningar.” säger Sachin Gupta, senior vice president, Product Management, Enterprise Networking på Cisco.

Avsiktsbaserade nätverk utgör ett grundläggande skifte i hur nätverk konstrueras och hanteras där det manuella, tidsödande och felbenägna sättet fasas ut. I stället samlar dessa moderna nätverk information om företagets affärsavsikter och omvandlar dessa till nätverksrutiner så att nätverket levererar exakt utifrån den aktuella verksamhetens behov. Nätverket kan dessutom konfigureras automatiskt och på ett korrekt sätt på bara några minuter.

Switcharna i Catalyst 9000-serien är utformade från grunden för avsiktsbaserade nätverk. De utgår från ett öppet programmerbart OS som driver all access och alla WAN-enheter. Den senaste expansionen av Catalyst 9000 inkluderar:

  • Ny Wireless Controller: För första gången blir det möjligt att konsekvent köra säkerhets-, automations- och analystjänster över både fysiska och trådlösa miljöer via samma operativsystem. Cisco Catalyst 9800 Series Wireless Controll kan användas både lokalt, i molnet eller inbäddade virtuellt i Catalyst 9000-switcharna. Stöd för dagens trådlösa standarder och redo för 802.11ax standard. Inkluderar trådlösa tjänster med mjukvaruuppdateringar utan avbrott, nytt säkerhetsskydd och avancerad programmerbarhet.
  • Ny switch för mellansegmentet: De nya Catalyst 9200-switcharna ger tillgång till avsiktsbaserade nätverk för enklare förgreningar och för första gången får mellansegmentet tillgång till hela paketet av företagstjänster.

Tillgång, tjänster och support

  • Catalyst 9800 Wireless Controllers blir tillgängliga under fjärde kvartalet 2018.
  • Catalyst 9200L switchar blir tillgängliga under fjärde kvartalet 2018 (Catalyst 9200: första kvartalet 2019).
  • Cisco och deras partners erbjuder hela livscykeln av tjänster för att hjälpa kunder till en sömlös resa mot äkta avsiktsbaserade nätverk.

Se även

 

Om Cisco

Cisco är det världsledande IT-företaget som har fått Internet att fungera sedan 1984. Våra medarbetare, produkter och partner hjälper samhället att säkert koppla upp och fånga morgondagens digitala möjligheter idag. Upptäck mer på http://www.cisco.se och följ oss gärna på Twitter på @CiscoSE

 

Presskontakt
Mattias Källman
mattias.kallman@axicom.com
+46 760 28 92 70