Avatar

På Cisco Live i Orlando presenterar Cisco flera nyheter för sin avsiktsbaserade nätverksplattform (intent-based networking platform). Nyheterna innefattar bland annat att nätverksintelligensen kopplas närmare affärsprocessen och att man öppnat upp för att hantera nätverk som består av flera olika leverantörer.

Nyheterna som presenteras på Cisco Live introduceras i Cisco DNA Center, som är Ciscos plattform för hantering och kontroll av det avsiktsbaserade nätverket.

  • Förhöjd nätverksintelligens som överförs till affärsprocessen: Genom att möjliggöra för utvecklare att programmera nätverket som ett enda system kan de enklare utveckla nästa generations nätverksmedvetna applikationer som därefter kan integrera nätverket i faktiska affärsprocesser.
  • Strömlinjeforma IT-processer tvärsöver användningsområden: IT-administratörerna kan utbyta information för att automatisera processer genom mjukvaruadaptrar, så att IT-avdelningen kan fokusera mer på innovation snarare än drift.
  • Hantera tredjepartsutrustning direkt i Cisco DNA Center. En ny app lanseras i Cisco DNA Center som gör det möjligt för kunder att använda Cisco DNA-C för att konfigurera och övervaka tredjepartsutrustning.

”Cisco skapar nu en öppen arkitektur som kommer ge kraft åt ett ekosystem som kan ta innovation i inom avsiktsbaserade nätverk till nästa nivå. Redan nu har våra kunder och partners skapat värde genom sina nätverk på sätt som de inte trodde var möjligt för bara ett år sedan.” säger David Goeckeler, executive vice preseident och general manager för Ciscos nätverks- och säkerhetsverksamhet.

Dagens nyheter är en del av Ciscos strategi mot en öppen, programmerbar plattform som omfattar hela nätverket. Trots att vi är tidigt på förändringsresan har redan 15 olika partners byggt nya innovativa lösningar via plattformen. Det avsiktsbaserade nätverket är ett nytt sätt att bygga och underhålla sin nätverksinfrastruktur. Genom att erbjuda ett öppet nätverk gör Cisco det möjligt för en halv miljon utvecklare, 60 000 partners samt tre miljoner nätverksingenjörer att skapa nya innovationer via plattformen.

På Cisco Live presenteras också en rad nyheter för Ciscos utvecklarnätverk DevNet. Du kan läsa mer om nyheterna från Cisco Live i det amerikanska pressmeddelandet.

För mer teknisk information:
Peter Jerhamre
Systemingenjör på Cisco Sverige
070 685 9043
pjerhamr@cisco.com

 

Om Cisco

Cisco är det världsledande IT-företaget som har fått Internet att fungera sedan 1984. Våra medarbetare, produkter och partner hjälper samhället att säkert koppla upp och fånga morgondagens digitala möjligheter idag. Upptäck mer på http://www.cisco.se och följ oss gärna på Twitter på @CiscoSE

 

Presskontakt
Mattias Källman
mattias.kallman@axicom.com
+46 760 28 92 70