Avatar

Cisco introduceert nog meer nieuwe innovaties in zijn Webex-portfolio tijdens WebexOne 2021

Samenvatting:

 • Webex Hologram combineert de rijke Webex-vergadering functionaliteit met realistische 3D-hologrammen.
 • De nieuwe vergadertechnologie maakt gebruik van Augmented Reality (AR) om de kloof tussen virtuele en persoonlijke samenwerking te dichten.
 • De real-time fotorealistische, holografische ervaring helpt bij trainingen op afstand en het oplossen van problemen.

Cisco onthult tijdens WebexOne een preview van zijn nieuwste hybride samenwerkingstool. Webex Hologram is de eerste real-time holografische vergaderoplossing in de sector die gebruik maakt van Augmented Reality-headsets om de rijke functionaliteit van Webex te combineren met levensechte 3D-hologrammen.

Door de veiligheidsmaatregelen die als gevolg van de wereldwijde COVID-19 pandemie werden genomen is de behoefte aan interactieve virtuele vergaderingen, met minder reistijd en kosten, alleen maar groter geworden. Uit de Cisco Hybrid Work Index bleek dat 64% van de ondervraagde werknemers het eens is met de stelling dat de mogelijkheid om op afstand te werken directe invloed zal hebben in de keuze van het houden of opgeven van hun baan. Organisaties zullen dus steeds vaker flexibele werkregelingen aanbieden. Dit vormt echter een uitdaging voor teams die hands-on moeten kunnen samenwerken, zoals bij het ontwerpen of trainen met een fysiek object. Met de holografische mogelijkheden van Webex Hologram kunnen deelnemers nu samenwerken op een manier die voorheen alleen fysiek mogelijk was.

“De missie van Cisco is om elke werknemer op de wereld in staat te stellen om vanaf elke locatie gelijkwaardig deel te nemen”, zegt Jeetu Patel, Executive Vice President en General Manager, Cisco Security & Collaboration. “Webex Hologram is een grote stap in het leveren van een werkervaring die zo naadloos is dat er geen kloof meer is tussen virtuele en fysieke samenwerking.”

“Webex Hologram is een krachtig hulpmiddel voor onze ontwerpingenieurs, coureurs en crews die ons team blijven ondersteunen op circuits over de hele wereld”, aldus Zak Brown, CEO van McLaren Racing. “In plaats van een technicus naar het raceteam te laten afreizen of procedures uit te leggen aan de hand van platte beelden, kunnen we met de hologramtechnologie een motoronderdeel onmiddellijk vanuit elke hoek laten zien, de afmetingen overbrengen en instructies geven over montage en gebruik alsof we allemaal persoonlijk aanwezig zijn – en dat alles terwijl we talloze uren aan reistijd besparen.”

Aanvullende mogelijkheden van Webex Hologram zijn onder andere:

 • Immersieve technologie: In tegenstelling tot de 2D- en virtuele vergaderervaringen die momenteel op de markt zijn, geeft alleen Webex Hologram een gevoel van echte aanwezigheid door realistische, real-time hologrammen van echte mensen te leveren. Webex Hologram geeft deelnemers een ervaring die meer meeslepend en realistisch is, in tegenstelling tot het gebruik van avatars. Dit kan het verschil maken bij o.a. trainingen.
 • Het delen van fysieke en digitale inhoud: Met Webex Hologram kan de presentator zowel fysieke als digitale content delen, waardoor gebruikers kunnen co-creëren en echt kunnen samenwerken.
 • Multidimensionale ervaring voor meerdere gebruikers: Ondersteuning voor een “1:many” presentatorervaring die deelname van meerdere gebruikers op afstand mogelijk maakt. Elke gebruiker krijgt tegelijkertijd een multidimensionale ervaring, in tegenstelling tot andere producten die het gebruik beperken tot weergaven vanuit één hoek.
 • Headset agnostisch: Webex Hologram is te gebruiken met toonaangevende AR-headsets, zoals Magic Leap en Microsoft HoloLens.

Webex Hologram wordt binnenkort een component van Webex Suite, zodat externe en hybride werknemers kunnen deelnemen aan interactieve vergaderingen met behulp van de AR-headset van hun keuze. Ga naar webex.com/hologram voor meer informatie over Webex Hologram of om een verzoek in te dienen om deel te nemen aan de pilot.


1.000 nieuwe Webex functies en apparaten in 12 maanden

Cisco heeft in de afgelopen 12 maanden meer dan 1.000 Webex-innovaties gelanceerd. Deze nieuwe mogelijkheden stellen iedereen in staat om overal gelijkwaardig deel te nemen. Tijdens WebexOne presenteerde Cisco naast Webex Hologram nog verschillende andere innovaties zoals:

 • Thrive Reset voor Webex: is nu beschikbaar voor Webex Suite-klanten. Thrive Resets zijn korte antistress-onderbrekingen van 60-90 seconden die mensen helpen zich te concentreren door onder anderen ademhalingsoefeningen, beweging en een reframing van problemen. Ook nieuwe functies zoals Collaboration Insights helpen bedrijven om teamvermoeidheid te bestrijden en het welzijn van medewerkers te bewaken.
 • Vidcast: De integratie van Vidcast in de Webex-app vanaf waarschijnlijk het voorjaar van 2022 bezorgt Webex-gebruikers de technologie om vergaderingen in eigen tijd bij te wonen, door ze op te nemen, commentaar te geven en te reageren in ieders eigen tempo. In het voorjaar van 2022 zal Vidcast naar verwachting worden geïntegreerd in de Webex-app. De bèta versie is nu al beschikbaar voor iedereen op io.
 • Webex Desk Mini: de Webex Desk is nu overal beschikbaar en biedt hybride werknemers dezelfde kracht en productiviteit in een draagbaarder formaat (15,6-inch). De Mini zal een interactief 1080p-scherm beiden, met een 64-graden camera, een full-range luidspreker en de mogelijkheid om achtergrondgeluiden te dempen. De Webex Desk Mini en Webex Desk met gepersonaliseerde kleuren kunnen naar verwachting begin 2022 worden besteld.
 • Webex Board Pro: Met Webex Whiteboarding kunnen gebruikers whiteboards maken, vinden, bewerken en delen met iedereen, ook met mensen buiten de organisatie.
 • Bang & Olufsen Cisco 980: samen met het audiobedrijf Bang & Olufsen brengt Cisco een headset op de markt die gemaakt is voor Webex en hybride werk, met sterke beveiliging van (video)gesprekken. De headset komt begin 2022 beschikbaar.