Avatar
  • Cisco kondigt nieuwe Network-as-a-Service (NaaS) oplossingen aan, eenvoudige IT en flexibele inkoop voor klanten
  • Klanten kunnen vandaag een SASE-fundament bouwen (met Cisco SD-WAN en beveiliging) met een ‘as-a-service’ aanbod dat binnenkort beschikbaar komt
  • Cisco Plus biedt flexibel gebruik voor datacenternetwerken, computing en opslag en zal het grootste deel van het portfolio op termijn als een as-a-service gaan leveren

Cisco kondigt Cisco Plus aan, een as-a-service strategie die flexibele koop- en gebruiksmodellen voor klanten introduceert. Dit helpt klanten hun digitale flexibiliteit te versnellen in een cloud-first wereld.

Om in te spelen op de klantbehoefte, transformeert Cisco zijn go-to-market strategie voor hardware, software en services. Cisco Plus biedt netwerk-, beveiligings-, compute-, opslag-, applicatie- en beheeroplossingen ‘as-a-service’ met uniforme abonnementen voor eenvoudig gebruik.

Network-as-a-Service is een cloudmodel dat klanten de ervaring en resultaten biedt van een netwerk zonder dat het nodig is dat zij een eigen infrastructuur hebben, of deze te bouwen en te onderhouden. IT-teams willen consistente en veilige toegang bieden aan hun groeiende externe en mobiele werknemers, met minder complexiteit. Ze hebben een eenvoudige en betrouwbare aanpak nodig om mensen op de hybride werkplek te beschermen en met elkaar te verbinden.

Cisco Plus NaaS-oplossingen bieden:

  • Naadloze en veilige on-ramps naar applicaties en cloudproviders
  • Flexibele leveringsmodellen, waaronder pay-per-use en pay-as-you-grow opties
  • End-to-end zichtbaarheid van de klant naar de applicatie naar de ISP
  • Unified policy engine om ervoor te zorgen dat de juiste gebruikers toegang hebben
  • Volledig geïntegreerde security
  • Real-time analyses op basis van AI/ML voor inzicht in de kosten en prestaties
  • API-uitbreidbaarheid over de hele technologie-stack

De eerste NaaS-uitrol is een cloud-gebaseerde as-a-service oplossing voor secure access service edge (SASE).

Initieel aanbod: Cisco Plus Hybride Cloud
De Cisco Plus Hybrid Cloud-oplossing as-a-service bestaat uit Cisco’s volledige datacenter compute-, netwerk- en opslagportfolio, naast opslag en software van derden, en verbindt on-premise, edge en public cloud. De oplossing biedt een flexibel gebruiksmodel en diensten voor de gehele levenscyclus via Cisco Customer Experience (CX) en met partners. Cisco Plus Hybrid Cloud biedt flexibele betalingsopties, met levering van bestellingen binnen 14 dagen. Nederland is een van de eerste landen die vanaf medio 2021 de eerste as-a-service-diensten aanbiedt.

Cisco Plus Experience op basis van CX Cloud
Later dit jaar kunnen ‘as-a-service’ klanten snel en eenvoudig in contact komen met Cisco via de Cisco Plus Experience, een self-service portal gebouwd op Cisco CX Cloud en hun gebruik monitoren.

Cisco Gold Provider Program-partners zullen een sleutelrol spelen bij het leveren van Cisco Plus-aanbiedingen, waardoor hun as-a-service diensten worden versneld. Andere Cisco-partners kunnen ook profiteren van de verkoop en ondersteuning van completere Cisco-ervaringen.

“Wij zijn zeer verheugd dat onze strategische partner Cisco zich verder ontwikkelt in as-a-service tijdperk. Cisco Plus helpt ons in onze transformatie om IT as a service te leveren aan onze klanten”, zegt Jeffrey den Oudsten, CTO Office Solutions Director, Conscia.