Avatar

  • Cisco introduceert wachtwoordloze authenticatie door Duo, het wachtwoord overslaan en veilig inloggen op cloudapplicaties met beveiligingssleutels of biometrie – onafhankelijk van de infrastructuur
  • Duo wachtwoordloze authenticatie is deze zomer beschikbaar voor publieke preview; brede beschikbaarheid tegen het einde van het jaar
  • SecureX-platformverbeteringen voor snellere detectie en het verhelpen van beveiligingsrisico’s

Cisco Secure introduceert vandaag de toekomst van eenvoudige en effectieve beveiliging met wachtwoordloze authenticatie door Duo. Deze wachtwoordloze authenticatie wordt naadloos geïntegreerd in de bestaande DUO authenticatie die wereldwijd door meer dan 25.000 organisaties wordt gebruikt. Het stelt gebruikers in staat om het wachtwoord over te slaan en veilig in te loggen op cloudapplicaties via beveiligingssleutels of biometrische kenmerken van laptops en smartphones.

De nadelen van wachtwoorden zijn bekend. Ze zijn makkelijk te kraken en moeilijk te beheren, dit kost bedrijven jaarlijks miljarden euro’s. Gebruikers worden privé en op hun werk overspoeld met wachtwoorden. Verzoeken om wachtwoorden te resetten vormen het grootste deel van hulpverzoeken aan IT-helpdesks, met productiviteitsverlies en hogere supportkosten tot gevolg.

Duo wachtwoordloze verificatie maakt deel uit van Cisco’s zero trust platform dat de toegang beveiligt voor elke gebruiker en vanaf elk apparaat tot iedere IT-applicatie of -omgeving. Het product is niet afhankelijk van de infrastructuur, terwijl het ervoor zorgt dat ondernemingen elke combinatie van cloud- en on-premise applicaties naadloos beschermen, zonder dat er allerlei authenticatieproducten nodig zijn of dat er ernstige beveiligingsgaten resteren.

Duo wachtwoordloze authenticatie:

  • Vereenvoudigt en versterkt de authenticatie voor toegang tot cloud-applicaties, beschermd door Duo single sign-on (SSO), SSO van derden of door identity providers, door gebruik te maken van beveiligingssleutels en biometrie zoals Apple FaceID en TouchID, en Windows Hello.
  • Biedt één beveiligingstool voor alle authenticatiescenario’s dankzij Duo’s compatibiliteit met honderden applicaties en identity providers, zonder dat de infrastructuur aangepast hoeft te worden.
  • Voegt beveiligingslagen toe aan de authenticatie met controles van de gezondheid van het apparaat en gedragsmonitoring via Duo’s producten voor veilige toegang.
  • Vermindert wachtwoord-gerelateerde helpdesk-verzoeken.