Avatar

20 jaar Cisco Networking Academy in Nederland: meer dan 150.000 studenten opgeleid

SAMENVATTING

  • In het kader van Cisco’s investeringsprogramma Digitale Versnelling Nederland hebben de afgelopen drie jaar meer dan 50.000 studenten cursussen gevolgd.
  • De kosteloze opleidingen sluiten aan bij de digitalisering: gericht op probleemoplossing, methoden van aanpak en het leren nadenken over kansen en bedreigingen.

De Cisco Networking Academy viert dit jaar haar twintigste verjaardag in Nederland. Dit digitale leerplatvorm biedt kosteloos zo’n 35 cursussen aan op het gebied van netwerken, cybersecurity, Internet of Things, programmeren, hardware & software, Linux, ondernemerschap en digitale vaardigheden. Deze cursussen zijn op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderde. Sinds de start in 2000 heeft de Networking Academy in Nederland meer dan 150.000 studenten opgeleid. De afgelopen drie jaar is in het kader van Cisco’s investeringsprogramma Digitale Versnelling Nederland het opleidingsprogramma geïntensiveerd en hebben meer dan 50.000 studenten cursussen gevolgd.

“Twintig jaar geleden zijn we met de Networking Academy gestart om in te spelen op de grote behoefte bij onze partners en klanten aan IT-medewerkers met netwerkkennis. Die behoefte is er nog steeds, maar er is nu een veel bredere behoefte aan medewerkers met digitale vaardigheden. Ook daarvoor biedt de Networking Academy cursussen aan en net als de andere cursussen worden deze vanuit Cisco kosteloos ter beschikking gesteld”, zegt Rik Bleeker, CSR Manager Europe North van Cisco. “De digitale transformatie heeft deze vraag natuurlijk verder versterkt. Zo zien we een grote behoefte aan digitale omscholing van medewerkers in onder meer krimpsectoren. Ook de vraag naar meer securitykennis, zowel vanuit de arbeidsmarkt als de onderwijswereld. Op deze vragen spelen we met de Networking Academy in.”

De Networking Academy leidde wereldwijd al miljoenen mensen op met trainingen die aansluiten bij waar de digitalisering nu om vraagt: gericht op probleemoplossing, methoden van aanpak en het leren nadenken over kansen en bedreigingen. Ze zijn niet gericht op (Cisco)producten, een specifieke programmeertaal of softwarepakket, maar op de algemene IT-kennis die nodig is.

In Nederland hebben vorig jaar meer dan 16.000 studenten Networking Academy-opleidingen gevolgd, dit jaar zullen dat er meer dan 17.000 zijn. In totaal zullen er dan in het kader van Cisco’s investeringsprogramma Digitale Versnelling Nederland (dat begin 2017 van start ging) 57.000 studenten zijn opgeleid.

In Nederland heeft Cisco samen met het voortgezet onderwijs een speciale cursus ontwikkeld, volledig in het Nederlands en opgezet om in het reguliere onderwijs te passen. Samen met de Legal Tech Alliance heeft Cisco een pilot opgezet om speciaal voor hbo-rechtenopleidingen in Nederland een ‘legal tech’-cursus op te zetten. Daarnaast schenkt de Networking Academy veel aandacht aan het trainen en bijscholen van docenten op het gebied van de nieuwste IT-ontwikkelingen en -technieken van de bovengenoemde terreinen. Tot slot worden IoT-creathons en hackathons georganiseerd, alsook securitycampagnes voor scholen.