Avatar

Meer inzicht in en controle over Apple iOS-apparaten:

Cisco introduceert Security Connector app voor iOS

Werknemers en organisaties werken graag mobiel en meer dan 70 procent  van de organisaties¹ stellen tablets en smartphones beschikbaar. Hieraan kleven grote beveiligingsrisico’s. Om die risico’s te minimaliseren en om te voldoen aan wet- en regelgeving moeten organisaties inzicht hebben in wat er op deze apparaten met bedrijfsinformatie gebeurt. Cisco speelt hier op in met de Cisco Security Connector, de security-app waarmee bedrijven vergaande zichtbaarheid in en controle over iOS-apparaten kunnen krijgen.

“De ransomware en malware die zich over internet verspreiden richten zich steeds vaker op mobile apparaten. Samen met Apple helpen we ondernemingen om de beste digitaal verbonden, samenwerkende en veilige bedrijven ter wereld te worden”, zegt Michel Schaalje, Directeur Security Cisco Nederland. “Met deze app geven we bedrijven een tool om te kunnen voldoen aan de eisen op het gebied van security, risicobeheersing en wet- en regelgeving.”

Apple heeft zijn iOS mobile besturingssysteem van de grond af aan ontworpen om veilig en voor de gebruikers eenvoudig, intuïtief en krachtig te zijn. Voor iOS 11 werkten Apple en Cisco samen aan nieuwe mogelijkheden die inzicht geven in al het verkeer dat wordt gegenereerd door gebruikers, applicaties en apparaten. Cisco heeft de Cisco Security Connector voor iOS ontwikkeld om organisaties gedetailleerd inzicht te geven in netwerktoegang op door de organisatie beheerde iOS-apparaten. Het biedt de securityfunctionaliteit van Cisco Umbrella en Cisco AMP in één enkele app. De app kan ingezet worden met behulp van een mobile device management-oplossing, zoals Cisco Meraki Systems Manager.

De klanten van Cisco die de Cisco Security Connector app in hun bedrijf testten zeiden het volgende:

  • Zichtbaarheid: helpt om te garanderen dat mobiele gebruikers en hun iOS-apparaten (die eigendom zijn van de organisatie) voldoen aan de wet- en regelgeving tijdens onderzoek naar incidenten doordat zeer snel bepaald kan worden wat er is gebeurd, wie erdoor getroffen zijn en tot welke risico’s het heeft geleid.
  • Controle: beschermt iPhone- en iPad-gebruikers tegen kwaadaardige sites, ongeacht of zij zich bevinden op het bedrijfsnetwerk, een publiek WiFi-netwerk of het 4G-netwerk.
  • Geen enkele negatieve impact op de mobiele gebruiksbeleving

De Cisco Security Connector app is nu beschikbaar in de App Store (en via de lokale Cisco-partner of accountmanager).
Meer informatie over hoe Cisco en Apple de mobiele transformatie versnellen op het gebied van security, samenwerking en netwerken is hier te vinden: www.cisco.com/go/apple

 

++++

Meer informatie:
Blog: Now Available Cisco Security Connector App for iOS
Website: Cisco Security Connector app

¹. Cisco Solutions for Secure Mobile Devices

Originally Posted at: https://emear.thecisconetwork.com/site/content/lang/nl/id/8420