Avatar

Barcelona – Smart City Expo World Congress – Zogenaamde "smart cities" hebben minder vervuiling, veiligere straten en een betere levenskwaliteit voor de burgers. Veel ambtenaren worstelen echter om de upgrades die hun steden slim maken te financieren. Cisco wil helpen en introduceert daarom het City Infrastructure Financing Acceleration Program. Een programma van 1 miljard dollar (US) om het voor steden over de hele wereld eenvoudiger, sneller en betaalbaarder te maken om technologieën die hun gemeenschappen zullen transformeren te financieren en te adopteren.

Verbruik verminderen
Het programma helpt steden bij het samenstellen van de juiste (financierings)instrumenten voor het financieren en inzetten van innovatieve technologie met minimale initiële investering. Of een stad nu bezig is om het energieverbruik te verminderen, verkeer en parkeren te verminderen of inkomsten van het openbaar vervoer te vergroten, het programma helpt steden met oplossingen. Met inkomsten / aandelenfinanciering kan een stad zelfs financiering koppelen aan gewenste resultaten en toekomstige bedrijfsbudgetten uitbreiden met inkomstenstromen uit de nieuwe diensten die een gedigitaliseerde infrastructuur mogelijk maakt.

Snelheid & veiligheid: Cisco Kinetic voor steden
Vandaag, tijdens het Smart City Expo Wereldcongres, kondigt Cisco extra functionaliteit aan aan haar onlangs hernoemde verbonden digitale platform, Cisco® Kinetic for Cities, dat is geïntegreerd met het Cisco Kinetic IoT-dataplatform. De nieuwe functies bieden verbeterde ondersteuning voor de openbare veiligheid. Van de nieuwe full-policy automatiseringsopties tot een verbeterd dashboard met geïntegreerde video: updates van het platform zetten de veiligheid van de burger voorop. Realtime kennisgeving van noodinformatie is nu gebaseerd op extra IoT-gegevensbronnen en Cisco Spark™ Collaboration, waardoor een snellere reactie op noodsituaties mogelijk is. Ga voor meer informatie over de nieuwste toevoegingen aan Cisco Kinetic for Cities naar de blog van Anil Menon hier.

Smart city-projecten daadwerkelijk realiseren
Cisco Capital® verstrekt de financiering in samenwerking met private equity-onderneming Digital Alpha Advisors en pensioenfondsinvesteerders APG Asset Management (APG) en Whitehelm Capital. “Financiering is een groot struikelblok voor gemeenten die aan hun smart city-transformatie beginnen," aldus Anil Menon, Global President van Cisco's Smart + Connected Communities. "Met onze partners brengt Cisco het kapitaal en de expertise die het nodig heeft om smart city-projecten werkelijkheid te laten worden. Digital Alpha, APG en Whitehelm Capital hebben een fris perspectief op investeringen in een gebied dat eerder werd gezien als te nieuw en daarom te moeilijk om te financieren."

Meer over dit nieuws vind je hier
Meer over smart cities & communities vind je hier
 

 

 

Originally Posted at: https://emear.thecisconetwork.com/site/content/lang/nl/id/8318