Avatar

Spionage is prachtig materiaal voor spannende films. De spion is uit op informatie, op inlichtingen, maar moet onder de radar blijven. Zo kan hij onbespied en ongestoord opereren. Bespioneerd worden mag dan erg onaangenaam zijn, maar gevaarlijk? Nee. Precies die redenering zien we ook als het gaat om spyware, software die vaak legitiem oogt en ongemerkt informatie verzamelt. De werkelijkheid is anders.

Verwoestende impact
Veel organisaties doen spyware af als een vervelend maar onschuldig fenomeen. Toch kan spyware een verwoestende impact hebben. Niet alleen op individuen, maar ook op organisaties. Want de informatie die spyware verzamelt kan en zal tegen de bespioneerde persoon en de organisatie worden gebruikt. 

Lees de opinie van Michel Schaalje verder op Blog IT

Lees hier het Midyear Cybersecurity Report 2017

Originally Posted at: https://emear.thecisconetwork.com/site/content/lang/nl/id/8024