Avatar

Internationaal onderzoek over cybersecurity: is er ook goed nieuws?

Het is niet alleen tijd voor vakantie. Het is ook tijd voor een blik op het cybersecurity landschap. Is het daar ook zomers zonnig of hangen er donkere wolken? En kunnen we er wat aan doen? Laat ik je in vogelvlucht meenemen wat 3.000 Security professionals in 13 landen in het landschap zien.

 

Destruction of Service: geen weg terug

Het ontstellende nieuws zo halverwege het jaar is dat de ‘aanvallers’ een nieuwe en geavanceerde draai geven aan hun wapens. Hun doel gaat naar verwachting alleen verder dan aanvallen, maar ook om vernietigen. Cisco noemt dat ‘Destruction of Service’ (DeOS). Door DeOS-aanvallen kunnen organisaties niet meer herstellen na een aanval. Dit, omdat aanvallers zich ook richten op backupsystemen en andere veiligheidsmaatregelen die bedoeld zijn voor herstel van data. Recente aanvallen zoals WannaCry en Nyetya tonen de snelle verspreiding en grote impact van aanvallen die op traditionele ransomware (gijzelsoftware) lijken, maar in werkelijkheid veel destructiever zijn. Dit zijn voorbodes van Destruction of Service-aanvallen.

 

Lees de opinie van Michel Schaalje verder op Blog IT

Originally Posted at: https://emear.thecisconetwork.com/site/content/lang/nl/id/7929